Пелети

Утвърдени вече от години, камините на пелети са икономичен и еко алтернативен метод за отопление на дома. По своят принцип и конструкция системите, използващи дървесни пелети,с а много сходни с традиционните камини на дърва. Разликата е в осъвременената технология, която използва дървесни пелети вместо дърва. Камините са направени от метал, снабдени с модерни методи за контрол и разпределение на топлината, екологично чисти и доста по-лесни за поддръжка.



Екологично чист метод за отопление на дома

Тези съвременни камини работят с екологично чисто гориво – дървесни пелети. Те са създадени така, че да използват пълния потенциал на получената топлоенергия. Снабдени с модерни средства за контрол и разпределение на топлината, те се управляват с цифрови термостати, вентилатори, с възможност за внедряване на системи с водна риза и много други варианти, подходящи за вашия дом.

Какви са предимствата на камините с пелети

Камините на пелети са предпочитани защото са икономични, безопасни и лесни за употреба. С тях няма нужда да складирате големи количества дърва, които заемат сериозна площ и цапат доста. Системите с пелети не налагат постоянно слагане на дърва за поддържане на температурата – можете да заредите, да нагласите термостата на желаната от вас температура и след това просто да се наслаждавате на комфорта у дома. Камините на пелети са по-лесни за ползване от традиционните и несъмнено са по-практични, чисти и безопасни от печка на дърва.

Какво ги отличава

Популярността на камините, които предлагаме, расте непрекъснато. При нас ще откриете разнообразие от модели и функционалности, които точно да отговарят на нуждите на вашия дом. Атрактивно и достъпно решение за отопление както на малки, така и на големи площи.

Камините са изработени от метал, а базовият принцип на работа е подобен на този на традиционните камини на дърва. Разликата се крие на няколко нива – конструкцията, управлението и горивото.


Използват се рециклирани дървесни стърготини, пресовани във форма на пелети, което прави камините много по-екологични от другите инсталации за отопление. С помощта на електронни елементи – програмируеми цифрови термостати и вентилатори - утилизацията на произведената енергия се повишава значително.

Икономичен алтернативен метод за отопление за дома

Пелетното гориво е широко разпространено и в пъти по– удобно от дървата
Пелетите се правят от пресован отпадъчен дървен материал, което ги прави евтини и екологични
Горивото се прави от дървесни стърготини, които димят много по-малко от дървата за огрев
Пелетите са хомогенни и заемат много по-малко място
Пелетите са с по-висока плътност (около 1.5 пъти) от тази на дървата, което прави складирането им по-лесно
Камините на пелети се управляват лесно – голяма част от процеса е напълно автоматизиран
Някои модели предлагат възможност за управление на камината през мобилно приложение
Пелетите са много калорични и гарантират топлина и уют у дома на достъпна цена

Лесна поддръжка

Чистото горене и лесната поддръжка са още предимства, с които пелетните системи превъзхождат стандартните камини на дърва. Те работят при по-високи температури, при които почти не остава пепел. По-лесно почистване, по-ефективно изгаряне, по-ефективно потребление на горивото и оптимална работа на горивната камера.

Пелетните камини, разбира се, изискват редовно почистване с оглед на високото качество и ефективност на работата им.

Накратко, камините с пелети са модерен, ефективен и достъпен метод за отопление, с който ще осигурите топлина, комфорт и енергийна ефективност за вашия дом.